Gepost:

Persoonlijk

5-x-tips-voor-een-ochtendroutine-die-je-dag-echt-beter-maken

5 x tips voor een ochtendroutine die je dag écht beter maakt

De één springt om 6 uur zingend uit zijn of haar bed en de ander moet er niet aan dénken. Niet iedereen is nu eenmaal een ochtendmens. Maar wat als we nu zeggen dat iedereen een (soort van) ochtendmens kan worden? In dit artikel delen we 5 handige tips voor een ochtendroutine waar je u tegen zegt en waarvan jij, ochtendmens of niet, energie krijgt!

Aan de slag

Een ochtendroutine die jou vooruit helpt!

Voor we beginnen met de tips willen we een kleine disclaimer geven. Verwacht niet dat je op dag één al dansend naast je bed staat. Geef het de tijd! Het aanleren van een gewoonte duurt doorgaans tot wel 13 (!) weken. Dus geef niet gelijk op. Over een aantal weken ben je blij dat je hebt volgehouden! Tijd voor de tips..

Tip 1 – Skip je telefoon

Oké, oké, je mag natuurlijk je wekker uitzetten. Ook meteen een tip om die wekker niet te laat te zetten. Zorg dat je jezelf voldoende tijd geeft voor een goede start van de dag. Maar spreek met jezelf af dat je niet gaat snoozen of juist gelijk ‘aanstaat’ en de dag begint met eindeloos scrollen op Instagram, het beantwoorden van Whatsappjes óf nog veel erger je werkmail doorspitten. Geef jezelf de tijd om wakker te worden. Laat wanneer het kan je meldingen uitstaan gedurende je ochtendroutine. Zie je dit niet zitten? Laat je telefoon dan in ieder geval nog even op stil staan.

Tip 2 – Good food, good mood

Begin de dag altijd met water. Drink een flink glas leeg (het liefst niet te koud) en je geeft je dag al meteen een kickstart. Kleine moeite, groots effect. Daarnaast is het écht zo dat een goed ontbijtje je helpt de dag goed te starten. Sommige mensen krijgen ’s ochtends geen hap door hun keel. Zonde! Probeer dan eens Tip 2 en 3 om te wisselen. Voor de mensen die de dag wél graag starten met een volle maag: maak er een feestje van! Elke dag crackers, boterhammen of even snel een banaantje is prima maar waarom zou je er niet iets leukers van maken? Ga aan de slag met een smoothiebowl, een lekkere havermout met toppings, toast met beleg of een gebakken eitje. ’s Ochtends echt geen tijd of zin? Bereid dan alvast wat voor: overnight oats, chiapudding of een volkoren wrap met beleg schuif je ’s avonds zo in je koelkast en trek je er de volgende ochtend weer uit!

5-x-tips-voor-een-ochtendroutine-die-je-dag-echt-beter-maken

Tip 3 – Bewegen (ja sorry!)

Dit is misschien de opendeur die je niet had gehoopt tegen te komen in dit artikel. Maar we kunnen hem niet overslaan. Wat we vooral willen benadrukken is dat je helemaal niet gek hoeft te doen. Een beetje beweging kan het verschil al maken. Wie zegt dat je 10 kilometer moet hardlopen als je ook 3 kilometer kunt gaan? Je kunt verder ook gewoon een (korte) wandeling maken, een YouTube video met een work-out naar keuze volgen of wat yoga-oefeningen doen. Wedden dat jij je achteraf top voelt? Inspiratie en motivatie nodig? Volg dan Diede en NoNonsenseGuides. Wij zijn fan van haar, haar community en de laagdrempelige tips die ze deelt. 

Tip 4 – Doe iets leuks

Uit bed springen, douchen, aankleden, snel snel een boterham naar binnen proppen en in de auto stappen naar kantoor: het is meer topsport dan dat het leuk is. Maak daarom éven tijd voor iets leuks. Het luisteren van een podcast, het lezen van een boek, het maken van een wandeling (win-win, twee tips in één), het knuffelen met je huisdier of het schrijven van een kaartje naar een geliefde. Kleine dingen die je dag een positieve draai geven. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, maar je zult merken dat je energie krijgt van starten met leuke dingen!

Tip 5 – Go get your goals

Een nieuwe dag biedt nieuwe kansen. Pak ze! Door je dag goed te beginnen en je bewust te zijn van de doelen die je hebt, heb je meer kans deze ook echt te gaan behalen. Maak je doelen daarom klein. Wil je hier meer over lezen? We schreven er een heel artikel over! Kleine doelen zorgen ervoor dat je aan het einde van de dag een voldaan gevoel kunt hebben en daadwerkelijk dingen kunt afstrepen. 

Wij hebben nu al zin om morgen op tijd ons bed uit te stappen, en jij?
Laat ons vooral weten wat jouw favoriete tips zijn voor een goede ochtendroutine op support@clever.nl en wij vullen dit artikel aan!

Simone Vissers

Simone

Online Marketeer

Stijn Schiphorst

Stijn

UX Designer

Delen via: