Gepost:

Live in Clever

Direct helder inzicht in jouw salaris

Direct helder inzicht in jouw salaris

Hoe je het ook wendt of keert: er moet brood op de plank komen. Voor de werkende Nederlander komt dit in de vorm van salaris. Een breed begrip, waarover naar onze mening nog veel te weinig openlijk gesproken wordt. En daarom is Clever er voor jou, om je inzicht te geven in je salaris. Maar ook om ervoor te zorgen dat je salaris nu én in de toekomst past bij de doelen die jij hebt. Dit doen we met Clever Salaris op verschillende manieren. We leggen je daar graag meer over uit.

Ga voor zekerheid

Clever Salaris Features

Salarisgrafiek en Salarisprojectie

Clever is in september 2020 live gegaan met de eerste Salaris feature: de Salarisgrafiek. Door een Clever account aan te maken en gemakkelijk te koppelen met Werknemerloket* krijg je direct inzicht in je huidige salaris en in het verloop van je salaris. We tonen jouw salaris in grafiekweergave, voor zowel maand als jaar, waarbij je terug kan kijken in de tijd. In de groene kaart naast de grafiek kun je de belangrijke gegevens zien die wij er voor je uitpikken. Toch de hele loonstrook downloaden? Dat kan via de button in de groene kaart. Boven in switch je gemakkelijk van maand naar jaar en weer terug. Heb je meerdere werkgevers of dienstverbanden? Dan kun je ook die gemakkelijk bovenin de grafiek switchen. Ook synchroniseren we al je belangrijke documenten en zetten we ze netjes in passende mappen. Dit doen we natuurlijk op een veilige manier.

Maar: er is meer. Je kunt namelijk niet alleen terugkijken en vergelijken maar je kunt ook vooruitkijken. Op basis van de bij ons bekende salarisgegevens doen we namelijk een Salarisprojectie. Dat is onze tweede feature die jou helpt inzicht te geven. Het is een schatting die je richting en inzicht geeft voor de rest van het jaar. Zo kun je bijvoorbeeld al vroegtijdig de impact van je vakantiegeld en eventuele eindejaarsuitkering zien. Handig voor bijvoorbeeld het bijstellen van je toeslagen.

*Op dit moment werken wij alleen nog samen met Werknemerloket, en is het dus (nog) niet mogelijk om een automatische koppeling op te zetten met andere salarissystemen. We gaan er natuurlijk voor dat dit in de toekomst wel kan. Gelukkig biedt Clever intussen ook andere Salaris features die te gebruiken zijn zónder Werknemerloket. Lees hiervoor verder!

Clever Salaris Features

Salaris Berekenen

Staat er een verandering in jouw leven voor de deur? Krijg je bijvoorbeeld een kindje, ga je starten met een eigen onderneming of heb je teveel hooi op je vork genomen en wil je minder gaan werken? Dan ben je vast en zeker benieuwd wat dit met je financiën gaat doen. Ga je juist meer werken, krijg je salarisverhoging of maak je promotie? Ook dan is het fijn (en leuk!) om te weten hoeveel jij erop vooruit zult gaan. Alleen als je deze duidelijkheid hebt kun je zien wat deze verandering gaat doen met de rest van je financiën en wat dus de impact van de verandering op je leven is.

In Clever kun je dit handig berekenen met onze feature Salaris Berekenen. Heb je jouw account gekoppeld met Werknemerloket? Dan loop je in een aantal simpele stappen zó door de flow heen en tonen wij je meteen de impact. Kennen wij jou en jouw gegevens nog niet? Dan vragen we je wat vragen in te vullen, waarna we ook meteen het resultaat op je scherm toveren. Like magic ;).

Clever Salaris Check en Insights

Wij maken het binnenkort voor je mogelijk! Momenteel zijn wij bezig met de nieuwste feature in ons repertoire: namelijk Salaris Check en de Salaris Insights. Salaris is zoals in de intro besproken een te weinig besproken onderwerp en juist omdat het wél zo belangrijk is willen wij de drempel laag maken om je salaris te vergelijken met anderen. Wat voor invloed heeft jouw locatie, geslacht en ervaring bijvoorbeeld op jouw salaris?

In de Salaris Check vul je de gegevens in die jij met ons wil delen en wij schetsen direct jouw situatie. Vervolgens kun je doorklikken naar de Salaris Insights, een flitsend (al zeggen we het zelf) dashboard waarin je ziet hoe jij ervoor staat en hoe peers binnen jouw werkveld het nu eigenlijk doen. Deze waardevolle inzichten kun jij weer gebruiken voor de verdere groei van jouw carrière. 

Let op: deze laatste feature is nog in ontwikkeling en nog niet beschikbaar in Clever.

Simone Vissers

Simone

Online Marketeer

Maarten van Ierschot

Maarten

Business Owner

Delen via: