Gepost:

salaris-berekenen-upgrade-1254x690-c-default

Salaris Berekenen Upgrade

Bij Clever houden wij van feedback en willen we onszelf continu verbeteren. En dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Een aantal maanden geleden introduceerden we Salaris Berekenen, part I bleek achteraf. Salaris Berekenen heeft een update, of zeg maar gerust upgrade, gehad! En part II staat nu online! Ik (Simone, online marketeer bij Clever) ging in gesprek met onze UX-designer Stijn. Wat is er nu eigenlijk verbeterd en waarom?

Nu nóg gemakkelijker

Salaris Berekenen in Clever

Allereerst willen we je graag uitleggen wat je met Salaris Berekenen kunt, want het doel is nog steeds hetzelfde. Wij signaleerden de behoefte aan een tool die je concreet laat zien wat je onder de streep overhoudt aan een salarisverhoging of verandering in je uren. En dat is precies wat je kunt met Salaris Berekenen. Jij vult in, wij toveren de impact van een verandering op je salaris op jouw beeldscherm. 

De power van onze UX-designer

Daarover ging ik het gesprek aan met Stijn, onze UX-designer. Dé persoon die mij altijd meer over dit soort zaken kan vertellen. Voor degenen die het nog niet weten: UX staat voor User Experience. Stijn ontwerpt de features van Clever, en doet dat op basis van allerlei principes om het design zo toegankelijk en prettig mogelijk te laten werken. En dat allemaal voor jou, onze gebruiker!

Maar wat is er dan aangepast?

Die vraag stelde ik Stijn als eerst. Maar hij nam me een stukje mee terug en vertelde me het volgende. ‘Toen we de eerste versie van Salaris Berekenen hebben gemaakt, hebben we deze uitvoerig getest door een prototype voor te leggen aan een deel van de doelgroep. Dit doen we met Maze, een tool die ons in de gelegenheid stelt om te kijken waar de doelgroep tegen aanloopt. Zo zien we bijvoorbeeld wanneer een grote groep gebruikers blijft hangen op een bepaald onderdeel en kunnen we dit aanpassen. Versie I van Salaris Berekenen is dus ook in samenwerking met onze doelgroep gemaakt.’

Toen Salaris Berekenen een aantal weken live stond, gingen we als team gezamenlijk aan de slag met een nieuwe feature. Bij het ontwerpen van de Salaris Check kwam er een ijzersterk proces uitrollen. En daar zag Stijn kansen in!

‘Toen de Salaris Check vorm begon te krijgen dacht ik: hee, dit is handig! Dit proces werkt nog gebruiksvriendelijker en kunnen we daarom ook gaan inzetten voor Salaris Berekenen en mogelijke andere concepten. Dit betekende in het geval van Salaris Berekenen dat we even een stapje terug moesten, om uiteindelijk 10 stappen verder te eindigen.’

salaris-berekenen-upgrade-1254x690-c-default

De wijzigingen opgesomd 

Ik vroeg Stijn wat er nu precies is veranderd en waarom:

  • Om je salaris te kunnen berekenen hebben wij wat input nodig. Eerst ging je daarvoor door verschillende schermen. Dat hebben we nu in één scherm gebracht. Dat scheelt jou als gebruiker clicks en maakt het proces gemakkelijker en sneller.
  • Je ziet in beeld met welke cijfers er gerekend wordt. Of dit nu je cijfers zijn die we ophalen uit het dienstverband, of input die je zelf hebt gegeven: je ziet je gehele berekening in beeld.
  • In ditzelfde scherm kun je ook spelen met de waarden. Je kunt aanpassingen maken, en door op berekenen te klikken komt ook dan weer direct het resultaat op je beeldscherm.
  • De invoervelden (dus waar jij bijvoorbeeld je salaris invoert) zijn duidelijker vormgegeven. Zo zie jij duidelijker waar je bent in het proces, wat je al hebt ingevuld en wat je nog moet invullen.

Zelf uitproberen?

Heb jij de nieuwe versie al getest? We zijn super benieuwd naar je mening! Feedback of een idee achterlaten? Dat kan op deze speciale pagina. Nog niet getest en wil je dat gelijk doen? Dat kan natuurlijk ook! Klik hier om in te loggen of een gratis account aan te maken bij Clever.

Simone Vissers

Simone

Online Marketeer

Stijn Schiphorst

Stijn

UX Designer

Delen via: