Gepost:

Persoonlijk

Sporten voor het werk

Sporten voor het werk: dit brengt het je

Als je 's ochtends wakker wordt, staat je hoofd misschien niet meteen naar een work-out máár het biedt wel veel voordelen. En van die voordelen heb je de hele dag profijt. We vertellen je vandaag waarom jij morgenvroeg je bed uit zou moeten springen voor een work-out. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Een dag zonder zorgen?

Sporten voor het werk: de voordelen

Profiteren van een positief gevoel

Sporten is één van de grootste bronnen voor de aanmaak voor endorfine. En endorfine maakt je blij! Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Endorfine zorgt ervoor dat je pijn en stress minder voelt en ervaart, waardoor er meer ruimte ontstaat voor een gevoel van geluk. Wie wil dat nu niet? Wanneer je sport in de ochtend, profiteer je de hele dag door van deze positieve gevolgen!

Afterburn

Ga je voor een High Intensity Interval Training (HIIT)? Dan ben je dubbel lekker bezig! Door op een hoge intensiteit te trainen heb je minder tijd nodig, en verbruik je alsnog evenveel calorieën. Doordat je lichaam zich door heftige inspanning langer moet herstellen, en je tijdens die periode ook nog steeds calorieën verbruikt, is dit even effectief als een langere en minder intensieve cardio work-out. Dit noemen ze de afterburn. Moeilijk om jezelf zo uit te dagen? Volg dan eens HIIT groepslessen zoals Sprint en Grit. 

Productiviteit

Door ’s ochtends te sporten activeer je jouw brein. Wist je dat dit zorgt voor een meer gestructureerde dag? Je bent gelijk helemaal wakker. Hoe fijn is het daarnaast dat je in de ochtend, voor je werk, al sporten van je lijstje kunt afvinken. Een actievere start van de dag is er niet! En je staat gelijk aan om de hele dag te gaan knallen. Vergeet niet wel voldoende te eten, om die energieboost ook te kunnen blijven behouden.

Sporten voor het werk: dit brengt het je 1


Rust en ruimte

Of je nu sport in de sportschool of buiten: wat je ook doet, het biedt voordelen qua rust. De deur uitstappen wanneer veel mensen nog onder de wol liggen geeft niet alleen voldoening, maar zorgt er ook voor dat het vaak nog rustig is op de straat en in de sportschool. Lege loopbanden en niet wachten tot het squatrek beschikbaar is: dat is een mooie bijkomstigheid.

Sporten voor je werk? Meer tijd voor een avondroutine

En last but not least, je geeft jezelf net wat meer tijd in de avonden! Je kunt doen wat je zelf wil. Zin in iets sociaals? Daar heb je tijd voor! Wil je juist helemaal niet van de bank afkomen? Dat is ook helemaal goed. De hele avond is van jou!

Wil jij nog meer tips voor een ochtendroutine waar je u tegen zegt? Lees dan ons artikel!

Simone Vissers

Simone

Online Marketeer

Delen via: