Over Clever

Meer weten over Clever? Neem dan eens een kijkje op de Over Clever pagina.

Is er ook een app van Clever?

Er is geen app beschikbaar in de appstores. We hebben nu gekozen voor een web applicatie die optimaal toegankelijk is gemaakt voor browsers op de mobiele telefoon. Super handig, want zo kun je altijd en overal inloggen met welke device je maar wil. Dit doe je snel door naar app.clever.nl te gaan.

Wil je Clever toch in één klik kunnen bereiken? Ga naar app.clever.nl en zet de pagina op je beginscherm (iOS) of voeg het toe aan je startscherm (Android). We sluiten niet uit dat er nog een mobiele app gaat komen.

Welke toegevoegde waarde biedt Clever?

In Clever heb je jouw persoonlijke, veilige omgeving die altijd en overal beschikbaar is. Na het koppelen synchroniseren je bestanden automatisch vanuit Werknemerloket.

Wissel je van werkgever? Dan blijven je belangrijke gegevens gewoon behouden! Ook kun je meerdere dienstverbanden toevoegen en deze allemaal in één overzicht zien. Clever geeft je inzicht in je situatie nu, laat je deze vergelijken met de vorige periodes én geeft je een kijkje in de toekomst. Super handig! 

Ook kun je veilig documenten delen met jouw connecties. Je kiest zelf wie jouw connecties zijn en wat je met elkaar wil delen. Jij bent in charge.

Met welke partijen werkt Clever samen?

Clever is gestart als een nieuw initiatief van Van Spaendonck. Van Spaendonck biedt oplossingen gericht op het MKB met het doel om ondernemers te ontzorgen en ondersteunen op de weg naar (meer) succes.

Clever zoekt de samenwerking met salarissystemen. Op dit moment maakt Clever de koppeling met Werknemerloket. Heb jij een Werknemerloket account, dan kan je je account koppelen aan jouw persoonlijke Clever account. Zo krijg je direct inzicht in jouw situatie en behoud je de voor jou belangrijke gegevens ook na het beëindigen van je dienstverband.

Clever maakt op dit moment nog geen koppeling met andere salarissystemen. Zit jouw salarissysteem er niet tussen? Laat het ons weten zodat ook jij straks optimaal gebruik kunt maken van Clever. Daarnaast werkt Clever hard aan features die ook zonder koppeling te gebruiken zijn.

Ik heb een klacht. Wat moet ik doen?

Laat ons zo snel mogelijk weten als je ergens niet tevreden over bent. We zullen er dan alles aan doen om je te helpen en tot de juiste oplossing te komen.

Je kunt contact met ons opnemen via onze chat of stuur een e-mail naar support@clever.nl.

Producten

Producten die Clever nu en in de toekomst te bieden heeft.

Wat heeft de functie ‘Salaris’ mij te bieden?

Clever helpt je helder en eenvoudig inzicht te geven in je salaris. Dit doen we op drie vlakken:

 • Salaris per maand
  Je krijgt direct helder inzicht in je salaris en kunt zien wat er veranderd is ten opzichte van de voorgaande maand(en). Deze cijfers zie je direct op je scherm. Wil je toch nog de hele loonstrook downloaden? Ook dat kan.
 • Salaris per jaar
  Je kunt direct zien wat je dit jaar tot nu toe hebt verdiend. Ook kun je jouw salaris van voorgaande jaren terugzien en zo krijg je zicht op de ontwikkeling van jouw inkomen.
 • Salarisprojectie
  Met salarisprojectie neem je een kijkje in de toekomst. We berekenen op basis van bekende gegevens hoeveel je waarschijnlijk zult gaan verdienen. Zo kun je alvast checken hoeveel vakantiegeld je krijgt, of wat je jaarsalaris wordt.

Binnenkort beschikbaar:

 • Salaris berekenen
  Daarnaast maken we het binnenkort mogelijk om gemakkelijk de impact van een verandering te berekenen met deze nieuwe functionaliteit. Hier voer je de verandering in, zoals een dag minder werken of een 5% loonsverhoging, en wij doen de rest. Je ziet de berekening, en dus de impact, direct op je scherm.
Ik heb een vraag over mijn loonstrook. Wat moet ik doen?

Je bent je loonstrook aan het controleren, maar begrijpt bepaalde termen en cijfers op je loonstrook niet. Deze handige infographic vertelt jou precies wat alles inhoudt!

Klopt je salaris niet? Hiermee zouden we je graag verder helpen, maar hiervoor kun je het best bij jouw werkgever of salarisverwerker terecht.

Wat heeft de functie ‘Documenten’ mij te bieden?

Al je loonstroken en jaaropgaven worden automatisch gesynchroniseerd naar Clever. Kom je ergens anders in loondienst? Met Clever blijven al jouw bestanden op je eigen plek. Nooit meer gedoe met het vinden van je oude loonstroken en jaaropgaven. Heb je bij je nieuwe werkgever ook een Werknemerloket account? Dan koppel je dat nieuwe account gemakkelijk aan hetzelfde Clever profiel. Zelf bestanden toevoegen? Dat kan ook heel makkelijk. Zo heb je altijd alles op één plek en direct bij de hand. 

Ook kun je jouw documenten veilig delen in Clever. Dit doe je met connecties, die je zelf kunt uitnodigen. Ook andere Clever users kunnen jou uitnodigen om een connectie te worden. Je kiest zelf welke bestanden je met elkaar wilt delen, en je kunt dit altijd weer stoppen. Jij bent in charge en het werkt makkelijk én veilig.

Waarom zit er geen verlof- en declaratiemodule in Clever?

Je kunt Clever zien als een aanvulling op het Werknemerloket. Na het koppelen heb en houd je toegang tot je belangrijke bestanden in je persoonlijke en veilige omgeving. Clever biedt je daarnaast inzicht in je salaris nu en binnenkort krijg je ook een kijkje in de toekomst.

Omdat het een aanvulling is bieden we verlof en declararen niet aan via Clever en kun je dit blijven doen via Werknemerloket.

Wat kan ik van Clever verwachten in de toekomst?

Wat een goede vraag ;). Wij vinden het belangrijk dat je vandaag begrijpt, je toekomst verheldert en je het goed geregeld hebt!

Daarom zijn de volgende diensten in de toekomst beschikbaar voor jou:

 • eenvoudig de impact van een verandering op je salaris berekenen
 • prikkelende en leerzame content die je vooruit helpt
 • koppeling met andere salarissystemen
 • en nog veel meer!

Heb je zelf nog ideeën? Laat het ons weten via de chat of stuur een mailtje naar support@clever.nl.

 

Veiligheid & Mijn gegevens

Met Clever zijn je gegevens en documenten altijd veilig. Jij bent in control.

Hoe gaat Clever om met mijn persoonlijke en privacygevoelige informatie?

Wij begrijpen dat jouw persoonlijke en privacygevoelige gegevens zeer belangrijk voor jou zijn. Clever zal daarom uiterst zorgvuldig met deze gegevens omgaan. We gebruiken deze gegevens alleen voor specifieke doeleinden waar je vooraf akkoord mee bent gegaan. Je gegevens maken het mogelijk voor ons om Clever zo goed mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke situatie.

Je persoonsgegevens zullen wij nooit aan andere partijen doorverkopen of op een andere manier verstrekken.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar ons privacy statement.

Wat gebeurt er met mijn bestanden die opgeslagen zijn in Clever?
 • De bestanden die je uploadt zijn alleen voor jou beschikbaar in je eigen veilige omgeving.
 • Daarnaast kun je jouw bestanden veilig bestanden delen, met personen naar jouw keuze. Ook kunnen bestanden met jou gedeeld worden. Zo kun je, bijvoorbeeld met je partner, al je belangrijke bestanden in één omgeving samenvoegen. Dit kun je natuurlijk ook weer stoppen wanneer jij dat wil. Jij bepaalt.
Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik geen Werknemerloket meer heb?

Al je bestanden blijven bewaard in Clever. Ook je loonstroken en jaaropgaven van je oude werkgever(s). Heb je deze bestanden in de toekomst nodig, dan heb je ze direct bij de hand met Clever. Ook je persoonlijke gegevens blijven gewoon behouden.

Heb je een andere vraag?

Laat het ons weten in de chat of stuur je bericht via het contactformulier.

Live chat

Stel direct je vraag

Contactformulier

Vul dit formulier in