Veelgestelde vragen en contact

Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Over Clever

Meer weten over Clever? Neem dan eens een kijkje op de Over Clever pagina.

Het proces om als nieuwe medewerker aan Clever gekoppeld te worden, is gewijzigd. Waar je voorheen zelf een koppeling kon maken, wordt dit nu door je werkgever geregeld.

Als je werkgever besluit om Clever te gaan gebruiken, vervangt dit het Werknemerloket voor jou. Je kunt nu via Clever alles regelen, van het aanvragen van verlof tot het scannen en herkennen van bonnetjes bij het indienen van declaraties. Clever brengt alle HR- en salarisprocessen samen in één platform, wat jou als medewerker toegang geeft tot uitgebreidere HR-functionaliteiten en een verhoogd gebruiksgemak.

Er is geen app beschikbaar in de appstores. We hebben nu gekozen voor een web applicatie die optimaal toegankelijk is gemaakt voor browsers op de mobiele telefoon. Super handig, want zo kun je altijd en overal inloggen met welke device je maar wil. Dit doe je snel door naar app.clever.nl te gaan.

Wil je Clever toch in één klik kunnen bereiken? Ga naar app.clever.nl en zet de pagina op je beginscherm (iOS) of voeg het toe aan je startscherm (Android). We sluiten niet uit dat er nog een mobiele app gaat komen.

Wissel je van werkgever? Dan blijven je belangrijke gegevens gewoon behouden! Ook kun je meerdere dienstverbanden koppelen en deze allemaal in één overzicht zien.

Laat ons zo snel mogelijk weten als je ergens niet tevreden over bent. We zullen er dan alles aan doen om je te helpen en tot de juiste oplossing te komen.

Je kunt contact met ons opnemen door een mail te sturen naar support@clever.nl.

Wil je Clever toch in één klik kunnen bereiken? Ga naar app.clever.nl en zet de pagina op je beginscherm (iOS) of voeg het toe aan je startscherm (Android). We sluiten niet uit dat er nog een mobiele app gaat komen.

Wissel je van werkgever? Dan blijven je belangrijke gegevens gewoon behouden! Ook kun je meerdere dienstverbanden koppelen en deze allemaal in één overzicht zien.

Producten

Producten die Clever nu en in de toekomst te bieden heeft.

Als je een koppeling hebt gemaakt met je Werknemerloket account kan je je loonstroken en jaaropgaven bekijken via Clever.
 • Log in op app.clever.nl
 • Ga via het menu naar Documenten
 • Klik op de map ‘Werk
 • Klik op de map met jouw dienstverband
 • Klik op de map ‘Loonstroken‘ of ‘Jaaropgaven‘ 
Je kan ook naar de grafiek met je salarisoverzicht. Selecteer de betreffende maand en klik op het kaartje aan de rechterkant (desktop) of onderin (mobiel) op de knop open loonstrook.

Je bent je loonstrook aan het controleren, maar begrijpt bepaalde termen en cijfers op je loonstrook niet. Deze handige infographic vertelt jou precies wat alles inhoudt!

Klopt je salaris niet? Hiermee zouden we je graag verder helpen, maar hiervoor kun je het best bij jouw werkgever of salarisverwerker terecht.

Clever helpt je helder en eenvoudig inzicht te geven in je salaris. Dit doen we op vier vlakken:

 • Salaris per maand
  Je krijgt direct helder inzicht in je salaris en kunt zien wat er veranderd is ten opzichte van de voorgaande maand(en). Deze cijfers zie je direct op je scherm. Wil je toch nog de hele loonstrook downloaden? Ook dat kan.
 • Salaris per jaar
  Je kunt direct zien wat je dit jaar tot nu toe hebt verdiend. Ook kun je jouw salaris van voorgaande jaren terugzien en zo krijg je zicht op de ontwikkeling van jouw inkomen.
 • Salarisprojectie
  Met salarisprojectie neem je een kijkje in de toekomst. We berekenen op basis van bekende gegevens hoeveel je waarschijnlijk zult gaan verdienen. Zo kun je alvast checken hoeveel vakantiegeld je krijgt, of wat je jaarsalaris wordt.
 • Salaris Berekenen
  Bereken eenvoudig de impact van een verandering met Salaris Berekenen. Hier voer je de verandering in, zoals een dag minder werken of een 5% loonsverhoging, en wij doen de rest. Je ziet de berekening, en dus de impact, direct op je scherm.
 • Salaris Insights: check en vergelijk jouw salaris en andere arbeidsvoorwaarden met die van peers in het werkveld en krijg inzicht in een handig dashboard.

Veiligheid & Mijn gegevens

Met Clever zijn je gegevens en documenten altijd veilig. Jij bent in control.

Wij begrijpen dat jouw persoonlijke en privacygevoelige gegevens zeer belangrijk voor jou zijn. Clever zal daarom uiterst zorgvuldig met deze gegevens omgaan. We gebruiken deze gegevens alleen voor specifieke doeleinden waar je vooraf akkoord mee bent gegaan. Je gegevens maken het mogelijk voor ons om Clever zo goed mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke situatie.

Je persoonsgegevens zullen wij nooit aan andere partijen doorverkopen of op een andere manier verstrekken.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar ons privacy statement.

Al je bestanden blijven bewaard in Clever. Ook je loonstroken en jaaropgaven van je oude werkgever(s). Heb je deze bestanden in de toekomst nodig, dan heb je ze direct bij de hand met Clever. Ook je persoonlijke gegevens blijven gewoon behouden.

Heb je een andere vraag?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Contactformulier

Vul dit formulier in