Gepost:

Financieel

aangifte-inkomstenbelasting-2021-1254x690-c-default

Aangifte inkomstenbelasting 2021

Heb jij 'm al verstuurd? De aangifte van je inkomstenbelasting over 2021? Sinds gisteren (1 maart) kan het weer en veel Nederlanders maakten er al gebruik van. In dit artikelen sommen we een aantal interessante zaken over de aangifte inkomstenbelasting voor je op!

Aangifte inkomstenbelasting: dit moet je weten

Voor veel mensen is het een spannend moment, het doorlopen en invullen van de inkomstenbelasting. Vooral één van de laatste schermen, waarin je een voorlopige berekening te zien krijgt met daarbij een bedrag dat je terugkrijgt (yay) of misschien wel terug moet betalen (ai).

  • De aangifte kun je elk jaar vanaf 1 maart doen. Vaak zijn de eerste dagen erg druk omdat mensen nieuwsgierig zijn en is de website daardoor minder goed bereikbaar. Wist je dat er ook een aangifte app is? Deze is vaak minder belast waardoor jij gewoon je aangifte kunt doen.
  • Er waren gisteren voor 09.00 uur al 100.000 aangiftes binnen bij de Belastingdienst, dat verklaart de druk op de website natuurlijk! Lukt het je toch niet er doorheen te komen? Probeer het dan ’s avonds of in het weekend.
  • Je moet de aangifte insturen vóór 1 mei. Doe je het voor 1 april? Dan krijg je met zekerheid voor 1 juli bericht. 
  • Er is vaak vooraf al veel ingevuld wat het handiger maakt voor jou om goed en snel door de aangifte heen te lopen. Maar controleer natuurlijk wel altijd op fouten.
  • Is je situatie in het afgelopen jaar veranderd en ben je bijvoorbeeld gescheiden, heb je een huis gekocht of ben je gestopt met ondernemen? Controleer de gegevens dan nog eens extra goed.
  • Heb je Clever? Dan heb jij jouw jaaropgaven er in een handomdraai bij gepakt. Dan kun je jouw inkomen snel checken.

Nog geen Clever? Maak dan hier een gratis account of lees hier meer over ons en de voordelen!

Simone Vissers

Simone

Online Marketeer

Delen via: