Gepost:

Persoonlijk

duurzamer-leven-5-x-laagdrempelige-tips-2-1254x690-c-default

Duurzamer leven: 5 x laagdrempelige tips

Het topic duurzaamheid is al een hele tijd hot, en wordt maar heter en heter. En dat zorgt voor een shift. Waar je eerst toch wel gek aangekeken kon worden bij het actief bezig zijn met duurzaamheid, is dat inmiddels heel normaal. Het ''ach-het-zal-allemaal-wel-loslopen''-gehalte daalt steeds verder en we zien massaal in hoe belangrijk duurzamer leven is.

5 simpele tips

Aan de slag met duurzaamheid

En dat helpt ons heel erg! Duurzamer leven wordt steeds makkelijker. Zonder dat we er zelf iets aan hoeven te doen krijgen we nu papieren rietjes in plaats van kartonnen bijvoorbeeld en zijn plastic bekers binnenkort ook verleden tijd. Maar zelf kunnen we ook nog een hele hoop bijdragen. Vind je dat nog lastig? Vandaag delen we vijf laagdrempelige tips die jou op weg helpen.

Ga voor zero-waste producten

Visualiseer het plankje in je badkamer en de producten in je douche eens. Grote kans dat het vol staat met plastic flessen en potjes. Daar kun je heel gemakkelijk wat aan veranderen. Er zijn tegenwoordig veel zero-waste verzorgingsproducten te koop. Niet alleen bij duurzame winkels, maar ook gewoon in de supermarkt en bij de drogisterij. Zo kun je jouw shampoo, conditioner en zeep gewoon in ”bar” versie krijgen. Je koopt dan een blok dat activeert wanneer je het samen met water gebruikt. En als het op is, is het op! Geen restjes.

Gooi je kauwgum in de prullenbak

Voor veel mensen is het een gewoonte om regelmatig een kauwgumpje te pakken. Wist je dat dit helemaal niet gezond is? Niet alleen voor de wereld, maar ook zeker niet voor jezelf. Schrik niet, maar je zit letterlijk op een stukje plastic of teer te kauwen. Genoeg redenen om die kauwgom snel in de prullenbak te doen verdwijnen.

duurzamer-leven-5-x-laagdrempelige-tips

Vegetarisch eten

Deze zag je natuurlijk aankomen. Vervang jij jouw stukje vlees al regelmatig voor een vegetarische, en veel gezondere, optie? Er is zoveel te krijgen! Zie je het niet zo zitten om met linzen, kikkererwten en bijvoorbeeld tempeh aan de slag te gaan? Dan zijn er ook heel veel vleesvervangers op de markt. Wist je bijvoorbeeld dat je van het merk Vivera gewoon een vegetarische kroketburger kunt scoren? En dat er tal van crispy vleesvervangers zijn die heer-lijk smaken in een salade of een wrap? Neem eens een kijkje in de schappen en het zal je echt verbazen!

Let op de temperatuur van je koelkast

We zetten de koelkast vaak lekker koud, we willen immers dat ons eten lang goed blijft. Maar weet je dat hij helemaal niet op de koudste stand hoeft te staan? Het eten blijft het best goed tussen de 3 en 4 graden. Haal hem dus van die hoogste stand af, scheelt je niet alleen energie maar is ook gelijk goed voor onze planeet.

Was minder heet

We willen lekker schone was, maar wist je dat daar bij kleding echt niet meer dan 30 graden voor nodig is? Het is beter voor je kleding én voor het milieu om de machine niet zo warm te laten draaien. Een snelle verbetering, waar je wederom bijna niets voor hoeft te doen óf te laten.

Jouw tips voor duurzamer leven ook delen?

Wat zijn jouw huidige doelen rondom duurzamer leven? Onze handen kriebelen om nog meer tips met je te delen, dus een vervolg komt er zeker. Wil je jouw tips ook terugzien in blogs op de Clever Bieb? Mail ons dan op support@clever.nl, dan gaan we samen aan de slag!

Simone Vissers

Simone

Online Marketeer

Delen via: